Cum sa alegeti locatia unei noi clinici stomatologice

Clinica stomatologica

Competitie

Competitia este un factor care de obicei trece neobservat cand doctorii aleg un spatiu pentru clinica stomatologica in care isi vor desfasura activitatile. O competitie sanatoasa nu trebuie sa va scada numarul de clienti, ci dimpotriva, sa-l creasca. Cititi mai departe pentru a afla cum.

  1. Doctori cu specializari similare v/s specializari inrudite – Avand prea multi doctori cu aceeasi specializare in vecinatate poate deseori sa va scada numarul de clienti, deoarece pacientii au prea multe optiuni. Pe de alta parte, este foarte benefic sa aveti doctori care practica alte ramuri ale medicinii in vecinatate, deoarece pot trimite recomandari valoroase catre dumneavoastra. Clinica stomatologica
  2. Doctori tineri v/s doctori consacrati – Amenajarea unei clinici in mijlocul unor clinici consacrate poate insemna ca trebuie sa investiti mult timp si efort in a face loc pentru dumneavoastra intr-o zona cu multi doctori de incredere.

Cladirea

Starea in care se gaseste cladirea si exteriorul sau joaca de asemenea un rol important in determinarea locatiei desfasurarii activitatilor. Nu uitati sa aveti in vedere urmatorii factori cand alegeti cladirea pentru clinica stomatologica:

  1. Exterior – Aspectul exteriorului este unul dintre primele lucruri care va atrage pacientul, si ii va face o impresie inainte de consultatie. Asigurati-va ca exteriorul cladirii nu este prea murdar si gata sa se prabuseasca, deoarece este un indicator ca interiorul ar putea fi intr-o stare similara.
  2. Parcare – Daca locatia cabinetului dumneavoastre va fi intr-un oras sau o zona populara, asigurati-va ca aveti o parcare mare pentru vizitatorii dumneavoastra. Lipsa unei parcari adecvate poate alunga pacientii, in special pe cei care conduc o masina. Daca este posibil, angajati un personal de securitate care poate asista, de asemenea, pacientii, in a gasi puncte de parcare.
  3. Lift – A avea un lift este absolut esential, in special daca clinica dumneavoastra stomatoloica nu se afla la nivelul parterului. Un lift va asigura pacientii ca nu vor avea probleme in a ajunge la dumneavoastra.

Interiorul

Interiorul clinicii dumneavoastre este de asemenea foarte important cand vine vorba de asigurarea unei experiente placute pentru pacienti. Mai jos urmeaza cativa factori pe care ar trebui sa ii luati in considerare din acest punct de vedere:

  1. Esteticul – Din momentul in care un pacient pune piciorul in clinica stomatologica pana in momentul in care este chemat pentru examinare, este foarte importanta crearea unei impresii pozitive. Asigurati-va ca furnizati locuri de stat jos adecvate, ventilatie corespunzatoare, si divertisment sub forma revistelor sau chiar a unui televizor. In caz ca sunteti pediatru, uitati-va daca puteti dedica o portiune mica pentru jocurile copiilor, si sa furnizati cateva jucarii care sa-i poata tine ocupati pe copii in timp ce isi asteapta randul. Tabele informative si sfaturi despre ingrijirea sanatatii par de asemenea sa tina pacientii ocupati in timpul asteptarii.
  2. Toaleta – Este foarte important, din motive evidente, sa asigurati o toaleta curata pentru pacientii dumneavoastra. Acest lucru nu doar ca va ajuta vizitatorii sa suporte perioade mai lungi de asteptare, dar va fi de asemenea folositor pentru pacientii care vor avea nevoie in mod constant sa mearga la baie. La dentist
  3. Marimea clinicii – Este intotdeauna sugerabil sa achizitionati un spatiu care este cu cel putin 20% mai mare decat cerintele dumneavoastra actuale in termeni de marime. Cand munca dumneavoastra ajunge cunoscuta, si doriti sa asezati mai multe locuri de stat jos, sau poate chiar un cabinet in plus, putin spatiu suplimentar va fi la indemana.

Toti factorii de deasupra sunt importanti si trebuie sa fie avuti in vedere cand cautati un spatiu. Este, de asemenea, foarte probabil sa nu gasiti un loc pentru clinica stomatologica care sa indeplineasca la fel de bine toate criteriile de mai sus, asa ca asigurati-va ca faceti compromisuri intelepte.

Related posts

Leave a Comment