Cum se curata vasele de cupru

Vase de cupru

Cand vine vorba de vasele de bucatarie, utilitatea este cheia. Otelul inoxidabil are farmecul sau, dar multe aparate incep sa se includa materiale plastice colorate, insa, in general, vasele de bucatarie sunt inca plictisitoare ca design. Apoi, exista si vasele de cupru care aduc tonuri de stralucitoare de lumina si un aer de rafinament pentru orice bucatarie.

Cuprul are cea mai buna conductivitate termica dintre toate metalele comune. Ce inseamna asta? Ei bine, aceasta inseamna ca se incalzeste super-rapid, eliminand nevoia de preincalzire, si o data devenit cald, distribuie caldura uniform. Exista si un dezavantaj pentru vase de cupru. Dupa un gatit prelungit v-ati putea trezi c, desi sunt din cupru, vasele pur si simplu iau pe o patina naturala. De fapt, unele vase din cupru sunt cautate tocmai pentru patina aceea, la fel ca si cocleala care acopera Statuia Libertatii… Pentru a pastra un vas de cupru care sa straluceasca precum in ziua in care l-ati luat acasa urmati acest ghid simplu:

Consumabile pentru a curata vase de cupru:

  • Ketchup
  • Sare de masa
  • 2 carpe de bumbac sau de canepa moi (evitati poliesterul si tesaturile sintetice)

Pasul 1:
Stoarceti niste ketchup si adaugati sare la ketchup-ul scos in egala masura si amesteca.

Pasul 2:
Se intinde amestecul peste vasele de cupru.

Pasul 3:
Cu ajutorul carpei, se freaca usor amestecul pe suprafata de cupru

Pasul 4:
Curatati-l cu o carpa curata si… iata! Frumosul cupru straluceste iarasi!

Vase de cupru

Cum se curata vasele de cupru fara ketchup:

a.Cu otet alb:

Tot ce ai nevoie pentru asta este un otet alb si o carpa. Inmuiati carpa in otet si frecati pe suprafata de gatit.

b.Cu bicarbonat de sodiu si lamaie:

Acesta metoda / reteta functioneaza foarte bine pe toate oalele si tigaile. Se amesteca parti egale de bicarbonat de sodiu si suc de lamaie impreuna. Se ia o carpa la indemana si se freaca vasele cu aceasta solutie.

Daca sunteti suficient de norocos sa detineti un set de vase de cupru, sau va ganditi la cumpararea unor vase de cupru, folositi aceste metode de curatare si va veti bucura de o lumina stralucitoare a cuprului pentru anii urmatori.

Related posts

Leave a Comment