Pe Marte in numai 3 zile!

Pe Marte

Controversatele propulsoare EmDrive au fost retestate de o echipa de cercetatori de la NASA. In esenta, prin utilizarea unei proceduri experimentale imbunatatite, echipa a reusit sa atenueze unele dintre erorile din testele anterioare – de exemplu semnalele de impingere inexplicabile. EmDrive sfideaza legile fizicii. El utilizeaza un magnetron si cuptoare cu microunde pentru a crea un sistem de propulsie cu gaz propulsor mai putin. Prin impingerea facuta de cuptoarele cu microunde intr-un trunchi con inchis si inapoi spre capatul mic al conului mentionat, unitatea creeaza impulsul si forta necesara pentru a propulsa o ambarcatiune spre inainte. Deoarece sistemul aceasta contravine intelegerii fundamentale a fizicii, natura sa controversata.

Pe forumurile de zbor spatial NASA s-a dezvaluit la fel de mult despre progresele care au fost realizate cu EmDrive si tehnologia sa relativa. Laboratorul Eagleworks construit cu succes si a instalat un amortizor magnetic de a doua generatie, care ajuta reducerea campurilor magnetice parazite intr-o camera de vid. Adaosul a redus campurile magnetice cu un ordin de marime in interiorul camerei, si a scazut, de asemenea, interactiunile fortei Lorentz. Pe Marte

Cu toate acestea, in ciuda excluderii fortei Lorentz aproape in intregime, s-a raportat inca o contaminare cauzata de dilatarea termica. Pentru a combate acest lucru, s-a recunoscut ca este in curs de dezvoltare acum un instrument de analiza avansat pentru a ajuta la separarea contaminarii, precum si un test integrat, care are drept scop de a atenua erorile induse termic cu totul.
NASA a confirmat prognoza initiala a lui Shawyer dar nu a putut veni cu o explicatie rezonabila de ce lucrul acesta functioneaza!

Mergand mai departe, obiectivul pe termen scurt al NASA este de a efectua o gama diversa de teste pe un impingator cu plasma in vid cuantic, in speranta de a obtine o verificare independenta si de validare a propulsorului. Se va folosi o camera de vid din otel inoxidabil, care are capacitatea de a detecta forta la un nivel micronewton cu o singura cifra, numit torsiune pendul cu emisii reduse de impingere.

In acest moment, este necunoscuta perioada cand Laboratoarele Eagleworks intentioneaza sa publice in mod oficial documentul sau de peer-review, dar chiar si asa, doar auzind de progresele EmDrive de la unul dintre inginerii sai de top, este un lucru de bun augur pentru viitorul acestei tehnologii fascinante, care te poate duce pe Marte in numai 3 zile!

Related posts

Leave a Comment