Responsabili tehnici cu executia si companiile de constructie – cu ce se ocupa?

O companie buna de constructii iti ofera ajutor de la inceputul pana la sfarsitul proiectului de constructie, acest ajutor venind si din partea celor responsabili tehnici cu executia. Acestia supravegheaza si gestioneaza toate etapele proiectului de constructie: obtinerea autorizatiilor de constructie, colaborarea cu designerii si arhitectii, angajarea si supravegherea subcontractantilor, precum si programarea inspectiilor – toate acestea tin de munza celor angajati ca responsabili tehnici cu executia.

rte

Gasirea unei companii de constructie potrivita este o munca dificila. Trebuie sa iei in considerare o serie de caracteristici inainte de a alege sau angaja o companie. Asigura-te ca responsabilii tehnici cu executia si restul echipei de constructie inteleg cerintele tale, scopul constructiei, specificatiile design-ului si ca isi pot face treaba in mod corespunzator. Acest lucru este mai usor de zis decat de facut.

Primul pas este sa faci o lista cu firmele de constructii din zona ta, aici intervenind prietenul tau cel mai bun Google, desi ar trebui sa iei in considerare si recomandarile prietenilor si cunostintelor tale. Acum ca ai acesta lista, urmatorul pas este sa intervievezi companii si responsabili tehnici cu executia pe care ii ai in lista preliminara pentru a vedea daca acestia sunt familiarizati cu caracteristicile arhitecturale ale proiectului tau de constructie. Acesta etapa este foarte importanta, deci fii pregatit sa ii acorzi foarte mult timp. In cele din urma, opteaza pentru compania care se incadreaza in criteriile tale, si a carei estimare financiara este mai apropiata de bugetul tau. Cu toate acestea, trebuie sa intelegi ca este adesea dificil de estimat suma de bani exacta de care vei avea nevoie, si de cele mai multe ori bugetul final este mai mare decat cel previzionat.

Deoarece este nevoie de foarte multa precautie din partea ta in alegerea unei echipe de constructie, iata cateva intrebari pe care ai putea sa le adesezi potentialilor responsabili tehnici cu executia:

  1. Cel fel de proiecte au mai supravegheat pana acum? Se pot descurca cu proiectul tau de constructie? Compania de constructii si angajatii ce vor lucra cu tine ar trebui sa fie in masura sa prezinte cateva exemple de proiecte din trecut la care au lucrat, precum si testimoniale de la clienti, arhitecti sau subcontractori cu privire la calitatea muncii lor.
  2. Care este stilul de lucru al companiei? In calitate de proprietar, trebuie sa stii care este stilul de lucru al echipei de constructie cum ar fi modul in care se ocupa de proiectele asemanatoare cu al tau, ce fel de resurse si materiale folosesc si care este modul de comunicare pe care il vor avea cu tine.
  3. Care este istoricul lor? Pot oferi preturi exacte? Cat de des schimba metoda de stabilire a preturilor? Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa intelegi in ce mod iti poate afecta echipa de constructie bugetul. De asemenea, ia in considerare cat de repede te vor anunta in legatura cu aceste schimbari.

responsabili tehnici cu executia

Niciodact sa nu cazi prada unei companii de constructie ce are tendinta de a face estimari financiare mai mici decat ale tale. Acestea se iau dupa idei generale ale pietei si nu dupa caracteristile proiectului tau de constructie. In astfel de scenarii, e foarte putin probabil ca asteptarile tale sa fie indeplinite, iar proiectul, mai mult ca sigur, va esua. Un bun responabil tehnic cu executia si o companie de incredere iti vor da o estimare corecta a bugetului si un plan de actiune onest chiar de la inceput. De asemenea, trebuie sa ai o intelegere clara asupra ofertei si a tuturor clauzelor ce vor fi mentionate in contract.

Fii foarte atent atunci cand selectezi o companie de constructii pentu a putea evita orice neintelegeri majore, intarzieri sau alte dureri de cap pe viitor.  Cauta companii care au trecut testul timpului si au o reputatie de a fi cinstiti in legatura cu abilitatile, preturile si experienta lor. Cei mai buni responsabili tehnici cu executia sunt aceia care se dedica proiectelor si clientilor lor, care sunt transparenti in activitati si ofera cea mai buna calitate, atat in privinta experientei cat si a rezultatelor finale.

Related posts

Leave a Comment