Stomatologie Cluj – De ce sunt preturile ridicate?

Stomatologie Cluj

Unii din prietenii mei sunt socati de preturile pe care le au unele cabinete de stomatologie Cluj. Si sunt sigur ca si ceilalti pacienti sunt la fel de surprinsi de costurile ridicate ale lucrarilor dentare, iar multi dintre acestia au impresia ca dentistii profita de ei. Am intalnit o persoana care mi-a povestit chiar ca, desi la inceput i s-a spus ca lucrarea va costa doar 750 de lei, in mijlocul interventiei, cand avea gura amortita stomatologul a informat-o ca a facut o greseala de calcul si ca de fapt costul interventiei este de 1500 de lei. O alta persoana a povestit ca in decursul a doua zile a mers la doua cabinete de stomatologie Cluj si a obtinut doua raspunsuri total diferite despre ce interventii are nevoie. In cine sa mai ai incredere?

stomatologie cluj

Am auzit de la persoane care lucreaza in domeniul tehnicii dentare ca pretul unei coroane de calitate este 125 lei, deci de ce unii stomatologi cer de 10 ori mai mult pentru interventie? Un dentist din Targu Mures s-a oferit sa ceara cu 40% mai putin decat unul de la un cabinet de stomatologie Cluj pentru aceasi lucrare, tot ce trebuie sa faci este sa te duci in Targu Mures de fiecare data cand mergi la control. Alti dentisti vorbesc doar despre munca pro bono pe care o fac si pe care numeni nu o observa.

Cativa dentisti au fost de acord sa raspunda la cateva intrebari pentru a informa clientii despre cum sunt calculate preturile si de ce in unele locuri sunt atat de ridicate. Iata ce am aflat:

Ingrijirea dentala nu este o marfa. Nu e detergent de rufe sau o punga de cereale pentru micul dejun.  Stomatologia este un serviciu profesional ce poate fi considerata in egala masura o arta si o stiinta. Intr-adevar, exista dentisti extraordinari, dar exista si dentisti nu chiar atat de buni. De cele mai multe ori vei obtine o calitate proportionala cu pretul pe care l-ai platit. Cu toate acestea, chiar si stomatologii buni au zile proaste.

Costurile operationale sunt uriase. Din pretul pe care il plateste pacientul la un cabinet de stomatologie Cluj, intre 60% si 80%  din acesta se indreapta catre costuri operationale pentru a tine deschis un cabinet modern. Medicii stomatologi platesc chirie sau poate chiar o rata la banca pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea, salariul receptionerei sau a unui office manager, asigurari de sanatate, taxe, consumabile, asigurari de afaceri si tehnologie – si astea sunt doar cateva dintre cheltuieli.

Laboratoarele creeaza produse cu calitati diferite. Cu totii vrem ca stomatologul nostru din Cluj sa lucreze cu laboratoare cunoscute si care produc coroane sau proteze dentare de inalta calitate. Ar trebui sa ne informam noi pacientii despre aceste laboratoare? Nu. Avem incredere in dentistii nostri sa aleaga unul bun. Iar acestia nu isi doresc sa lucreze cu un laborator cu istoric slab. Daca produsele cumparate de la ei se rup repede, asta inseamna pentru dentist inca o ora jumatate de lucrat pe gratis pentru a reface munca. Este important ca dentistii sa se asigura ca pun in gurile pacientilor numai produse de calitate, iar acestea costa destul de mult.

dentist specialist

Medicii stomatologi isi doresc ca pacientii lor sa aiba mai multa grija de dantura lor. Dintii sunt o parte esentiala a sanatatii si aspectului fizic. Bolile gingilor, daca sunt netratate pot duce la probleme cu inima. Cu timpul, pacientii vor realiza ca pretul unui consult sau tratament este o preocupare minora atunci cand pui in balanta sanatatea ta. Orice diferenta de pret, oricat de minora, poate fi punctul de separate intre a reveni la dentist pentru aceeasi lucrare sau a nu trebui sa mai vizitezi un cabinet de stomatologie Cluj pentru corecturi.

Related posts

Leave a Comment